ΤΗΛ. 2511105215 - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO BRANDS - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Σωστός καθαρισμός και λίπανση αλυσίδας από την DID


10/12/2021
Σωστός καθαρισμός και λίπανση αλυσίδας από την DID

Διάβασε εδώ πόσο εύκολο είναι να καθαρίσεις και να λιπάνεις μόνος σου την αλυσίδα σε 3 απλά βήματα χάρις την τεχνολογία DID Chaincleaner + Chainlube.


Ο καθαρισμός και η λίπανση της αλυσίδας κίνησης πρέπει να γίνεται τακτικά, ώστε αυτή να είναι πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μη φθείρεται υπερβολικά. Σε γενικές γραμμές πρέπει να γίνεται κάθε 500 χιλιόμετρα, αλλά αν η μοτοσυκλέτα κινείται σε χωματόδρομους και έρχεται αντιμέτωπη με σκόνη και λάσπες, είναι καλό η συντήρηση να γίνεται πιο τακτικά. Επίσης, το πλύσιμο και η οδήγηση σε βροχή απομακρύνει μέρος του λιπαντικού από την αλυσίδα, οπότε μπορεί να χρειαστεί ξανά λίπανση. Η διαδικασία συντήρησης της αλυσίδας είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από τον καθένα σε 3 απλά βήματα. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Προετοιμασία


Το προηγμένο καθαριστικό αλυσίδας DID Chaincleaner είναι ένα καθαριστικό προϊόν  που είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να μην καταστρέφει τα Ο-rings, X-rings κ.λ.π. και να δρα άμεσα κάνοντας εύκολη και γρήγορη τη δουλειά. Επίσης, θα χρειαστείς ένα πινελάκι, βουρτσάκι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα και ένα ρηχό σκεύος για να συγκρατεί τα χημικά. Για τη λίπανση, επέλεξε ένα λιπαντικό σπρέι ή λάδι με βάση τον τύπο της αλυσίδας και τη χρήση που κάνεις στη μοτοσυκλέτα. Για να γίνει εύκολα η συντήρηση της αλυσίδας, ο πίσω τροχός είναι καλό να βρίσκεται στον αέρα και να γυρίζει ελεύθερα. Αν η μοτοσυκλέτα σου δεν διαθέτει κεντρικό σταντ, ένα σταντ πίσω τροχού θα σου λύσει τα χέρια. Τέλος, μπορείς να τοποθετήσεις ένα κομμάτι χαρτόνι μεταξύ αλυσίδας και τροχού για να μην λερώνεται η ζάντα και το λάστιχο από τα χημικά.




Καθαρισμός


Αφού συγκεντρώσεις όλα τα απαραίτητα, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Για την αποφυγή τραυματισμών ο κινητήρας πρέπει να είναι σβηστός. Επέλεξε ένα επίπεδο σημείο,  βάλε νεκρά στο κιβώτιο και σήκωσε τη μοτοσυκλέτα στο σταντ. Τοποθέτησε το χαρτόνι μεταξύ τροχού και αλυσίδας και το σκεύος κάτω από αυτή. Ρίξε αρκετή ποσότητα καθαριστικού DID Chaincleaner σε όλο το μήκος της αλυσίδας και αν είναι απαραίτητο, άφησέ το να δράσει για μερικά λεπτά. Το βουρτσάκι θα σε βοηθήσει να απομακρύνεις την περισσότερη στερεή βρωμιά, ώστε να διεισδύσει παντού το καθαριστικό. Αφού τελειώσεις με τον καθαρισμό, σκούπισε καλά την αλυσίδα και άφησέ τη λίγα λεπτά να στεγνώσει.


Λίπανση


Όπως, αναφέραμε ήδη τα προϊόντα της DID είναι προηγμένης τεχνολογίας και έτσι το λιπαντικό DID Chainlube που θα χρησιμοποιήσεις σου εξασφαλίζει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε χώμα και άσφαλτο. Να είσαι γενναιόδωρος και μη τσιγκουνευτείς το  σπρει. Ρίξε αρκετή ποσότητα και δώσε του λίγο χρόνο να περάσει σε κάθε σημείο της αλυσίδας. Γύρνα με το χέρι σου τον τροχό για να το βοηθήσεις. 
Πριν την λίπανση πρέπει να ζεστάνεις καλά την αλυσίδα ώστε να μπορέσει το λιπαντικό να καλύψει κάθε σημείο της επιφάνειάς της. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα πιστολάκι μαλλιών αν υπάρχει ρεύμα κοντά σου, ή κάνοντας μια μικρή βόλτα στη γειτονιά.

Με ζεστή πλέον την αλυσίδα, την λιπαίνεται όπως δείχνει η φωτό. Λιπαίνουμε μόνο από την εσωτερική μεριά την αλυσίδα και ποτέ την εξωτερική. Αν λιπάνετε την εξωτερική πλευρά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το λιπαντικό θα φύγει από πάνω της στην πρώτη κιόλας βόλτα που θα κάνετε, χωρίς να λιπάνει σωστά την αλυσίδα. Όπως ποτέ δεν λιπαίνουμε την αλυσίδα κρύα. Επίσης καλό είναι να λιπαίνουμε την αλυσίδα, μόλις έχουμε γυρίσει από βόλτα και πρόκειται να παρκάρουμε την μοτοσυκλέτα για τη νύχτα. Έτσι δίνουμε την ευκαιρία στο λιπαντικό να διεισδύσει παντού.





Για κάθε σου απορία γύρω από το χώρο της μοτοσυκλέτας μπορείς να απευθυνθείς στο συνεργείο του Motoracing όπου το καταρτισμένο προσωπικό μας να σε κατατοπίσει αναλόγως. Παράλληλα στο ηλεκτρονικό μας  κατάστημα θα βρεις όλη την πλήρη γκάμα της εταιρείας DID σε αλυσίδες για όλα τα μοντέλα μοτοσυκλέτας και πάπιας της αγοράς όπως YAMAHA, HONDA, KAWASAKI, SUZUKI, BENELLI, KEEWAY, MODENAS, KTM, DUCATI, APRILIA κ.α.


Περισσότερες πληροφορίες


www.motoracing.gr


Κ. Τσολάκη 20 


65403 Καβάλα


Τηλ.: 2510200570


Email:info@motoracing.gr


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2023 motoparts33.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
58
gr
COOKIE DIALOG