ΤΗΛ. 2511105215 - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
> Αρχική > Blog / MotoRacing > MOTO TIPS - SERVICE ΜΗΧΑΝΗΣ

Λίπανση και καθαρισμός αλυσίδας μηχανής - moto


07/01/2020
Λίπανση και καθαρισμός αλυσίδας μηχανής - moto
Η λίπανση και ο καθαρισμός αλυσίδας μιας μοτοσυκλέτας θα πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να την διατηρήσουμε στην καλύτερη κατάσταση χωρίς βλάβες και φθορές, καθώς και να μεγιστοποιήσουμε την διάρκεια ζωής της. Έχει παρατηρηθεί ότι τόσο η λίπανση όσο και ο καθαρισμός της αλυσίδας δεν γίνεται σωστά από έναν μεγάλο αριθμό μοτοσικλετιστών. Μάλιστα υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες ανθρώπων. Η μία κατηγορία αμελεί παντελώς την συντήρηση της αλυσίδας ενώ η δεύτερη κατηγορία προβαίνει στην λίπανσης και καθαρισμό πολύ περισσότερες φορές από ότι χρειάζεται. Κάθε πότε πρέπει να γίνεται λίπανση και καθαρισμός αλυσίδας; Το κάθε πότε πρέπει να γίνεται λίπανση και καθαρισμός αλυσίδας εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης της εκάστοτε μηχανής.

Σαν γενικός κανόνας ισχύει αυτός των 500 χιλιομέτρων. Καλό λοιπόν θα ήταν κάθε 500 χιλιόμετρα που διανύεται με την μοτοσυκλέτα σας, να προβαίνετε στην συντήρησή της. Ωστόσο εάν τα χιλιόμετρα διανύονται σε δρόμους με χώμα και λάσπη ή γενικά σε έντονη επαφή με σκόνη, καλό θα ήταν να πραγματοποιείτε έναν έλεγχο σε λιγότερα χιλιόμετρα. Πολύ πιθανόν να χρειαστεί να την καθαρίσετε και να την λιπάνετε νωρίτερα. Ένας επίσης παράγοντας που οδηγεί στην ανάγκη λίπανσης σε λιγότερο από 500 χιλιόμετρα είναι και το νερό. Εάν πραγματοποιείτε συχνό πλύσιμο της μηχανής σας ή εκτίθεται σε βρόχινο νερό, πολύ πιθανόν το λιπαντικό να απομακρυνθεί αρκετά σύντομα από την αλυσίδα της μηχανής σας. Οπότε θα πρέπει να μεριμνήσετε για την λίπανσή της νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Διαδικασία λίπανσης και καθαρισμού αλυσίδας  μηχανής

Η σωστή συντήρηση αλυσίδας μιας μοτοσυκλέτας είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει χωρίς την συνδρομή κάποιου ειδικού. Ωστόσο για να επιφέρετε τα βέλτιστα αποτελέσματα θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα βήματα που θα αναλύσουμε παρακάτω. Εάν πάλι θέλετε σίγουρα και εγγυημένα αποτελέσματα, μπορείτε να επισκεφτείτε τον χώρο μας και να αφήσετε την λίπανση και τον καθαρισμό της αλυσίδας σας στους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας.




Βήμα 1ο – Επιλογή προϊόντων

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε για τη λίπανση και καθαρισμό αλυσίδας, παίζουν καθοριστική σημασία στο τελικό αποτέλεσμα. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά καθαριστικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την δουλειά σας εύκολα και γρήγορα. Τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα χωρίς να καταστρέφουν την αλυσίδα. Αν θα μας ρωτούσατε, θα προτείναμε το λιπαντικό «Παράδειγμα λιπαντικού» το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ: Επιπροσθέτως, θα χρειαστείτε ένα βουρτσάκι ή πινελάκι και ένα ανθεκτικό στα χημικά σκεύος. Εάν δεν διαθέτετε κάποιο βουρτσάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα που σίγουρα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε και ένα λιπαντικό, βάση του τύπου φυσικά της μηχανής σας. Στο κατάστημα μας θα βρείτε μερικά κορυφαία λιπαντικά, δοκιμασμένα και πιστοποιημένα από τους ειδικούς. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την επιλογή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να σας παρέχουμε την κατάλληλη καθοδήγηση. Το τελευταίο που θα χρειαστείτε είναι ένα παλιό πανί ή εναλλακτικά ένα κομμάτι από χαρτόνι, προκειμένου να τοποθετηθεί μεταξύ του τροχού και της αλυσίδας για να αποφύγουμε το λέρωμα της ζάντας. Αφού συγκεντρώσετε όλα τα ανωτέρω, είστε έτοιμοι για λίπανση και καθαρισμό αλυσίδας.




Βήμα 2ο – Καθαρισμός αλυσίδας μοτοσυκλέτας

Τόσο ο καθαρισμός όσο και η λίπανση της αλυσίδας σε μια μοτοσικλέτα θα πρέπει να γίνονται πάντοτε με σβηστή την μηχανή. Ο λόγος φυσικά η αποφυγή τραυματισμών. Βρείτε ένα σημείο που να εξυπηρετεί την διαδικασία του καθαρισμού, τοποθετήστε νεκρά ταχύτητα και ανασηκώστε την μηχανή σας στο κεντρικό σταντ. Αν για οποιοδήποτε λόγο η μηχανή σας δεν διαθέτει κεντρικό σταντ, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα σταντ πίσω τροχού. Η αγορά του σίγουρα θα αποτελέσει μια καλή επένδυση αφού θα σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια κάθε φορά που προβαίνετε στον καθαρισμό και λίπανση της αλυσίδας σας. Εν συνεχεία τοποθετήστε το πανί μεταξύ της αλυσίδας και του τροχού και τοποθετήστε το σκεύος σας κάτω από την αλυσίδα της μηχανής σας. Χρησιμοποιώντας το καθαριστικό, τοποθετήστε μια επαρκή ποσότητα σε όλο το μήκος της αλυσίδας σας και αφήστε το λίγα λεπτά να δράσει. Εάν η αλυσίδα σας φέρει σημαντική ποσότητα σκόνης και λάσπης, καλό θα ήταν να την απομακρύνετε χρησιμοποιώντας το βουρτσάκι. Στη συνέχεια  σκουπίστε την αλυσίδα και αφήστε την μερικά λεπτά προκειμένου να στεγνώσει πλήρως. Η διαδικασία του καθαρισμού έχει ολοκληρωθεί.

Βήμα 3ο – Λίπανση αλυσίδας μηχανής

Τελευταίο βήμα είναι η λίπανση της αλυσίδας. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο λιπαντικό, τοποθετήστε αρκετή ποσότητα πάνω στην αλυσίδα και αφήστε το να περάσει από κάθε σημείο. Για διευκόλυνσή σας μπορείτε να γυρίζετε τον τροχό της μοτοσυκλέτας με το χέρι σας.

« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2023 motoparts33.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
58
gr
COOKIE DIALOG