ΤΗΛ. 2511105215 - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 30 €
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΕΩΣ 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.
> Αρχική > Blog / MotoRacing > SCOOTER KYMCO

Kymco η ιστορία και η άνοδος


25/02/2022
Kymco η ιστορία και η άνοδος

Η εταιρεία Kymco ή με άλλα λόγια η... Kwang Yang Motor Co, Ltd είναι μια εταιρεία με έδρα την Ταϊβάν που κατασκευάζει μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και ATV για την παγκόσμια αγορά. Η έδρα και το εργοστάσιο της Kymco βρίσκονται στο Καόσιουνγκ της Ταϊβάν. Εκεί απασχολούνται περίπου 3.000 άτομα, που παράγουν περισσότερα από 570.000 οχήματα ετησίως. Η εταιρεία διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. στη Μαλαισία, στη Σαγκάη και στις πόλεις Τσανγκσά και Τσενγκντού της Κίνας.

Η αυτόνομη ανοδική πορεία

Η Kymco κατασκεύαζε ανταλλακτικά για τη Honda και η ιστορία της ως κατασκευαστή δικύκλων ξεκινά το 1964. Μετά την απόσπασή της από την Honda, η εταιρεία συνέχισε ως προμηθευτής ανταλλακτικών και τμημάτων μοτοσυκλετών και scooters αλλά έπρεπε να περιμένει σχεδόν 6 χρόνια για να κατασκευάσει το πρώτο δικής της σχεδίασης σκούτερ, το 1970. Το 1992, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην παγκόσμια αγορά με την επωνυμία "KYMCO".




Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, η Kwang Yang Motor Co, Ltd αρχίζει την απόβασή της στην Ευρώπη. Μπορεί τότε τα προϊόντα τους να μην πλησίαζαν την γενική ποιότητα που αποζητούσε η αγορά, αλλά σήμερα, η Kymco έχει ξεπεράσει τους δασκάλους της. Τα προϊόντα της θέτουν τα πρότυπα και πρέπει πλέον οι Ιάπωνες να τους φτάσουν.

Το ορόσημο στην Ελληνική αγορά


1993

Η Kymco έρχεται στην Ελλάδα και είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που εξάγει μετά την Ιταλία και την Ισπανία.


1997

Η MOTO TREND SA αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή της Kymco στην Ελλάδα.


2001

Για πρώτη φορά ATV Με ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας, τα MXER 50 & 150 εισάγονται και δημιουργούν μια νέα κατηγορία στην Ελληνική αγορά.


2002

Το SPIKE 125 το πρώτο παπί 125 κυβικών, στην ελληνική αγορά από την Kymco.


2009

Το DOWNTOWN 300 το πρώτο μοντέλο με τον νέας γενιάς κινητήρα G5, εισάγεται στην Ελλάδα.


2016

Η Kymco παρουσιάζει το Noodoe το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διασύνδεσης scooter-κινητού τηλεφώνου φέρνοντας το IOV (Internet of Vehicles) στα σκούτερ.


2017
Το εμβληματικό δικύλινδρο ΑΚ 550i κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα. Εκτός των άλλων είναι το πρώτο μοντέλο της Kymco με πλαίσιο αλουμινίου και το πρώτο στο οποίο τοποθετείται το καινοτόμο σύστημα πολυμέσων Noodoe.

Ανάμεσα στους κορυφαίους


Απόδειξη της παραπάνω εξέλιξης αποτελεί το γεγονός της απόφασης της BMW να αναθέσει στην Kymco την παραγωγή κινητήρων για διάφορα μοντέλα της. Στις αρχές του 2008, η Kymco ανέλαβε την προμήθεια των κινητήρων για το BMW G450 X Enduro. Στις αρχές του 2010 κυκλοφορούν τα σχεδιασμένα από τον Bertone scooters της BMW με κινητήρες από την Kymco. Ταυτόχρονα, ο κινητήρας βενζίνης της έκδοσης Range Extender του ηλεκτρικού μοντέλου BMW i3, προέρχεται επίσης από την Kymco.


Ένας ακόμα κορυφαίος κατασκευαστής μοτοσικλετών, Ιάπωνας αυτή τη φορά, εμπιστεύτηκε την Kymco για συνεργασία. Στα τέλη του 2013 η Kawasaki ανακοίνωσε ότι το νέο σκούτερ J300 κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Kymco. Βασίζεται σε ένα Kymco Downtown 300i.


Μέσα στη δεκαετία του 2000, η Kymco έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ στην Ταϊβάν, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο πέμπτος μεγαλύτερος κατασκευαστής σκούτερ παγκοσμίως. Το νέο mega scooter της μάρκας, το AK 550, απέδειξε πρόσφατα την τεχνολογική της πρωτοπορία και την ικανότητά της να κατασκευάζει προϊόντα κορυφαίας ποιότητας, με εξαιρετικό value for money.


Η Kymco πρωτοστατεί και στη νέα ψηφιακή και ηλεκτρική εποχή των δικύκλων. Υπήρξε από τις πρώτες μάρκες παγκοσμίως που εξόπλισε τα scooter της με σύστημα πολυμέσων, το Noodoe, ενώ στα τέλη του 2019 παρουσίασε στην διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας του Μιλάνου τη φουτουριστική ηλεκτρική μοτοσικλέτα Revonex, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.


Η Kymco διαθέτει μια μεγάλα γκάμα scooters από 50 έως 550 κ.εκ., καθώς και τετράτροχα ATV που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, δυναμικές επιδόσεις, εξαιρετική οικονομία και άριστη αξιοπιστία. Ανάμεσα σε δεκάδες καταξιωμένες μάρκες που αντιπροσωπεύονται στην ελληνική αγορά, η Kymco βρέθηκε το 2019 στην έκτη θέση των πωλήσεων με μερίδιο 6,1%.

To Motoracing λειτουργεί ως επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας Kymco στην Καβάλα (Ανταλλακτικά-Πωλήσεις-Service) και εξειδικεύεται σε βάθος για κάθε μοντέλο της, καθώς και στην παροχή εξουσιοδοτημένου service και γνήσιων εγγυημένων ανταλλακτικών της Kymco.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να δείτε την πλήρη γκάμα από τα καινούρια scooter Kymco της κατηγορίας Euro 5, το Agility 16+ 125i, το People-s 125i ABS, το Agility 16+ 200i, το People-s 200i ABS, το X-Town CT300i ABS, το Downtown 350i ABS, το DT X360 ABS/TCS, το Xciting s 400i ABS/TCS, το Ak 550i  ABS κ.α. Σε μοναδικές τιμές της αγοράς, επίσης σας παρέχουμε την δυνατότητα εξόφλησης σε 12 άτοκες δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2510200570.


                                                                                                                                


« Επιστροφή




ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
Για αγορές άνω των 30€
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Σε 14 ημερολογ. ημέρες
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Με πιστωτική κάρτα
© 2023 motoparts33.gr Κατασκευη eshop by infocus
Back To Top
58
gr
COOKIE DIALOG